Skidhyra

Om oss

Alpinhyra är en skiduthyrning norr om Göteborg i Alebacken. Vi står för kvalitet med fokus på service och den familjära känslan. Vår vision är att vara det självklara valet för hyra och köp av skidor, i Ale och Göteborg med omnejd. Vi står för kvalitet med fokus på service och den familjära känslan.

Vi ser fram emot att träffa er snart hos oss!

quotation mark quotation mark

Alpinhyra

Historia

Hösten 2012 fanns ingen skiduthyrning i Alebacken. Då fick Jonas en idé att starta upp en skiduthyrning och göra Alebacken mer tillgänglig och få fler besökare.

Den 3 December 2012 köptes den första containern och resulterade i Alebackens första skiduthyrning. Med 100 uppsättningar hyrdes det första vintern ut skidpaket till nöjda familjer i 109 dagar, den längsta vintern i Alebackens historia.

Efter första vinterns succé behövde skiduthyrningen bli större och fler containers köptes in. Återigen sattes ett byggprojekt igång, och lagom till vintern var ”huset” färdigt och ca 350 uppsättningar skidor och snowboards fick ta plats.

Inför vintern 2016 var det dags att ta nästa steg och bygga en egen skidverkstad. Det skapade möjligheten att göra verksamheten mer professionell och även börja slipa kunders egna skidor.

Alpinhyra fortsatte att utvecklas och 2018 väcktes drömmen om att inte bara erbjuda skidhyra för åkarna i Alebacken, utan för alla skidåkare.

Vår vision

Alpinhyra drivs idag av Jonas och Philip. Våran vision är att i framtiden vara det självklara valet för hyra och köp av skidor, i Ale och Göteborg med omnejd. Tack vare det unika samarbetet med Alebacken vill vi även utveckla vår skidshop och skidtester på snö.